+31 6 23 12 93 82 info@franciskeek.nl

Het gif van de vergelijking….

In juli sprak ik Simone Levie en vertelde ze over haar idee om met business coaches te gaan werken, wauw weer een ontzettend gaaf idee.
Toen ze mij aan het eind van het gesprek vroeg of ik daar deel van uit wilde maken zei heel mijn hart jaaaaa maar mijn innerlijke criticus zei “Francis je bent toch geen business coach”

Simone gaf mij het vertrouwen dat ik dit kon en graag ging ik het avontuur met haar aan. Ik voelde het alleen nog niet “dat komt nog wel” hield ik mezelf voor. De opleiding tot MPOP business coach duurt zes maanden, ik had mezelf die tijd gegeven om het te leren. Helaas werkt dat niet zo, want degene die Simone kennen weten dat je erop voorbereid moet zijn dat je in het diepe wordt gegooid. Zo was er op dat moment een challenge en moest je jezelf als business coach voorstellen. Dat deden we in de groep met Facebook live. Nu ben ik niet zo’n held op Facebook live en was het voor mij heel erg spannend maar de achterliggende gedachte was eigenlijk dat ik gewoon nog niet wist wie ik was en hoe kon ik dat dan aan anderen vertellen. In die tijd was ik nog virtueel assistent, naast mijn succesvolle online programma. Ik had nog een paar uitvoerende klanten. Ik had mezelf voorgenomen dat ik daarmee zou stoppen want ik wilde geen uitvoerend VA meer zijn.

Ik begon mijn uitzending met een heerlijk nummer -> Happy. Maar daarna werd ik heel erg onzeker en het verhaal wat ik vertelde klopte nog niet ik kreeg een black-out terwijl ik bezig was met de Facebook liveopname waarin ik eigenlijk moest aankondigen dat ik iemand de volgende dag live zou gaan coachen.

De dag dat ik iemand live zou gaan coachen was er een andere coach aan de beurt om zich voor te stellen. Zij kreeg een reactie van iemand en gaf aan “ik denk dat jij bij Francis moet zijn”. Ze gaf aan dat ze dat heel graag wilde maar dat de dag dat ik zou coachen niet goed voor haar uitkwam. Toen ik dat las stuurde ik haar een berichtje dat ik haar graag zou willen coachen.

Ik zou het wel op mijn manier doen. De bedoeling was om het via Skype te doen en dan via Facebook live direct uit te zenden maar dat was niet mijn manier. Ik sprak met haar af dat we het wel via Skype zouden doen en het ook zouden opnemen maar alleen als het voor allebei goed voelde zouden we het uploaden. Het was geweldig, echt binnen de kortste keren kwam ik tot de kern bij haar en hadden we een ontzettend gaaf idee verzonnen.

Op 4 november was er een live event van Simone, feest voor de MPOP’ers. Het idee was dat we daar op het podium ons in één minuutje zouden voorstellen. Ik vond het doodeng maar had mijn zinnetjes goed voorbereid en was er wel klaar voor. Ik had ondertussen nog niet het idee dat ik mijn plek in het team had verdiend. Tijdens “my one minute of fame’ kreeg ik een black-out daar stond ik dan voor meer dan 200 man maar ik bleef staan, ik ging niet niet weg ik ging niet huilen dus eigenlijk Prima! Simone redde mij en vroeg aan de zaal wie kent Francis, waar staat zij voor? Wat er toen gebeurde was eigenlijk een geschenk uit de hemel! Mensen riepen vanuit de zaal de prachtigste eigenschappen ik herpakte me en zei de rest van mijn zin op.

Daar baalde ik wel van, het was weer niet gelukt, weer was ik degene die stond te stuntelen en weer was ik niet degene waar het vloeiend uit haar mond kwam. Tijdens de opleiding als MPOP business coach heb ik ook van die momenten gehad dat ik dacht ja wie ben ik nou? De anderen zijn veel beter dan ik. En het grappige is: datgene wat ik wil doen als business coach, was eigenlijk iets wat ik al ruim twee jaar deed. Ik ging met een ondernemer zitten, ik ging kijken naar datgene wat bij hun niet zichtbaar was, ik haalde dat met één gesprek zo naar boven. Ik zie het als een puzzel, mijn expertise om van die losse puzzelstukjes een mooie puzzel te maken. Dat is eigenlijk wat ik doe. Ik was een paar maanden bezig en nog steeds had ik geen coach klant. Ik begreep het niet, waarom zien ze het nou niet.

Toen besefte ik dat ik nog steeds in de ogen van anderen een virtueel assistent was. Ik was enorm gegroeid als coach maar deelde dat nergens. Dus niet zo gek dat anderen dat niet zagen.

Maar omdat te kunnen doen moest ik het eerst zelf geloven want de bevestiging kwam alleen maar van buiten en als de waardering van buiten komt dan heb ik er steeds meer voor nodig om weer tot diezelfde bevrediging te komen.

De omslag kwam toen mijn bedrijf drie jaar bestond dan denk je jaaaaa! Maar het voelt helemaal niet zo, ik was zo ontzettend down en wat bleek, ik was niet goed bezig met mijn bedrijf. Ik stond op het punt voor de makkelijke weg te kiezen. Ik had niet duidelijk staan wie ik nou precies was. Hoe kon ik dan verwachten dat anderen dat kunnen begrijpen. Na een pittig gesprek met een mede business coach werd het mij echt duidelijk. Ik ben geen VA meer en ik moet de uitvoering uit.

Ik geloof er ook in dat als de coach klaar is de coachees zullen komen. En geloof mij ik voel het en ik ben er klaar voor.

franciskeek.nl MPOP business coaches

Wat kan ik voor jou als coach betekenen? Als je mij kent weet je dat ik enthousiast ben en positief denk. Ik ben een doorzetter iemand die vanuit de WW haar bedrijf is gestart. Daarbij weet ik alles over de techniek en heb een helikopter-view, ik overzie het geheel. Waar jij misschien vastloopt weet ik bij jou je passie voor het ondernemen weer naar boven te brengen. Ik zie hoe jouw puzzelstukjes weer op zijn plek vallen. Wat voor mij zo duidelijk is en wat zo dicht bij jezelf ligt dat jij het niet meer ziet. Ik denk namelijk altijd in oplossingen.

Wil jij jouw puzzel ook duidelijk krijgen? Neem dan nu contact met mij op door een mail te sturen naar info@franciskeek.nl
Ik ga graag een puzzelsessie met jou aan.

Francis

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hoi kan ik je ergens mee helpen?