+31 6 23 12 93 82 info@franciskeek.nl

Word jij de volgende bekende online ondernemer?

Ik timmer al een tijdje aan de weg. Ik weet best dat ik een aantal geïnteresseerde mensen op mijn e-mail lijst hebt staan. Maar dat heb ik me nooit echt zo gerealiseerd wat een impact ik heb op de levens van andere mensen. Écht niet, maar soms wordt die realiteit in eens heel duidelijk: BAM!

Zoals van de week, na mijn webinar, welke ik samen met Anita Faber gaf. Ik kreeg een mail van iemand die mij volgt en wat zij schreef was zooo tof. Ik zeg altijd dat Simone Levie voor mij mijn inspiratie bron is en weet je wat die dame die mij mailde schreef? Dat ik haar enorm inspireer!  Ik moet er nog van blozen als ik het teruglees, maar wat tof! Toen besefte ik ineens dat wat voor mij voor een ander geldt. Ook voor een ander voor mij kan gelden. Zooo wat een inzicht haha!


Dus dát doet zichtbaarheid. Dan wordt je gevraagd om een workshop te geven of een webinar, je steekt je kop boven het maaiveld uit, mensen hebben dan ook een mening. En dat is oké, die mening zegt in eerste instantie niet veel over jou maar wel over hen! Dat is ook iets waar je aan moet wennen.

Je kunt niet iedereen te vriend houden, sterker nog dat moet je helemaal niet willen. Dat heb ik het afgelopen jaar geleerd, ik wilde altijd aardig gevonden worden maar ik vond ook niet iedereen aardig.
Dat ik het iedereen naar de zin wilde maken, dat zat dieper, waarom wilde ik dat dan? En meestal ten koste van mijzelf en mijn gezin.
Van Myrinne van Mierlo leerde ik dat ik me best mocht afvragen: is het goed voor mij, is het goed voor de ander en is het goed voor mijn omgeving?  En aan de hand van die vragen kan ik dan een beslissing nemen. Later in mijn webinar “grenzen stellen”met mijn coachgroep Virtuele Helden leerde Dionne Hendriks mij: ‘Een Ja tegen een ander is een Nee tegen jezelf” tuurlijk kende ik deze term en jij waarschijnlijk ook. Maar tijdens de visualisatie in het webinar vóélde ik hem ook heel sterk. Wij doen dat veel te weinig; even stil staan en voelen hoe iets echt voelt. Onszelf afvragen: Is dit oké voor mij? En word ik er blij van? En als je dan tot de conclusie komt dat dat niet zo is, dan kun je op een liefdevolle manier nee zeggen. En niemand zal het je kwalijk nemen.

Dat voelen had ik een tijdje geleden echt bewust uitgezet. Ik ben vroeger erg gepest en had de hard way geleerd: “als je voelt krijg je pijn”. Ik wilde geen pijn dus ik wilde niet voelen. Hup uit dat voelen! Ik kan je zeggen, dat heb ik echt wel een tijdje zo vol gehouden.

Maar als ondernemer kom je jezelf keihard tegen als je de ander voorop stelt en jezelf achterop, daarin leer je echt wel om keuzes te maken. Juist als je geen keuzes maakt dan worden ze voor je genomen.

Hoe is dat met jou? Durf jij te gaan staan voor wie je bent? Word jij de volgende bekende online ondernemer?

Start dat met jezelf zichtbaar maken in mijn netwerk. Doe je mee met mijn summerschool? Je kunt deze zomer gebruiken om je kennis te vergroten en direct in september beginnen met een klant.

Francis

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hoi kan ik je ergens mee helpen?